top of page
Image by Misky

Dvariški padažai

Keciupas.jpg

Rūkytų pomidorų
kečiupas

Nusprendėme išrūkyti patį populiariausią padažą pasaulyje - Kečiupą.

 

Dvaro rūkyklose kelias valandas rūkomi pomidorai prisigeria ąžuolo dūmo aromato. Paskui yra kruopščiai atskiriamos odelės ir sėklos, viskas sutrinama ir dar kelias valandas verdama kartu su kvapniais prieskoniais, kol viskas natūraliai nugaruoja ir sutirštėja iki reikiamos konsistencijos. 
 

Rūkytas kečupas puikiai derės visur, kur dedate įprastinį kečiupą - nuo pieniškų dešrelių iki jo didenybės šašlyko. Taip pat, puikiai tiks kaip slaptas ingredientas plove ar naminiame burgerių padaže.

Burokėlių BBQ
su trumais

​Dvarų kultūra mūsų regione visada garsėjo pasaulio gastronominių naujovių vežimu į Lietuvą. To įkvėpti šį padažą darome su Modenoje brandintu Balzamiko actu, Dižono garstyčiomis bei Trumais. Tuo tarpu burokėliai esantys recepte - vietos ūkininkų. Tokiu būdu apjungiame lokalias ir globalias vertybes ir tęsiame senąsias Dvaro tradicijas.

Šis gilaus, žemiško, uogas primenančio skonio padažas puikiai tiks su paukštienos, lėtai ar ant grotelių keptos mėsos patiekalais. Tuo tarpu subtilus trumų armatas dera su daržovėmis ar keptu sūriu. Taip pat verta pabandyti porą šaukštų šio padažo įdėti į Jūsų mėgstamo troškinio ar sriubos receptą.  

 

Jei mėgstate BBQ padažą, privalote išbandyti šią jo versiją.

cili.jpg

Imbierinis
čili

Kelias savaites fermentavimo talpoje praleidę čili pipirai, paprikos, imbierai ir česnakai sukuria ypatingą skonių kokteilį. 

Šis kokteilis paskui yra sumalamas, pasaldinamas vietos ūkininkų medumi ir taip gaunamas šis išraiškingo skonio čili padažas. 
 

Sušildančio ir aromatingo aštrumo padažas tobūlai tiks aštrinti Jūsų mėgstamus patiekalus. Natūraliai aromatingas medus derės su daržovėmis ar paukštiena, o imbieras leis jį puikiai pritaikyti prie Azijos skonių įkvėptų patiekalų. 

BBQ.jpg

paragaukite neišeidami iš namų

bottom of page